Cum gasesti unelte profesionale ieftine?

Atunci cand te muti in casa noua, pe langa toate obiectele necesare uzului casnic, trebuie sa ai si o trusa de unelte profesioniste, pentru a avea cum reactiona atunci cand trebuie sa repari ceva. Sau, poate, intr-o dupa-amiaza in care te vei plictisi, iti vei incerca imaginatia redecorand sau montand rafturi intr-o camera.

Insa, se gasesc foarte greu unelte profesionale ieftine. De obicei, acestea vin sub forma de seturi si au un pret suficient de mare incat sa consideram ca ne putem lipsi de ele. Totusi, o surubelnita in cruce, un patent, un cleste de sarma, o mana de cuie sau un ciocan sunt esentiale intr-o casa precum tacamurile cu care mancam. De aceea, poti considera acest articol un ghid prin care sa reusesti sa gasesti aceste scule si sa eviti momentele in care ele chiar iti trebuie insa nu le-ai cumparat, pentru ca erau prea scumpe.

In timpul sezonului de constructii, pretul uneltelor creste considerabil, din cauza cererii mari de pe piata. Tinand cont ca acesta tine destul de mult, asigura-te ca iti rezervi un buget pentru ele pentru perioada toamna – iarna. In general, firmele care vand astfel de produse fac reduceri considerabile in aceasta perioada, pentru a atrage clientii, uneori putand sa gasesti oferte irefuzabile.

Nu te orienta spre uneltele profesioniste second hand. Gandeste-te la gradul de uzura la care este supus un ciocan sau o bormasina, de exemplu. Chiar si daca au fost folosite de cateva ori, vibratiile la care au fost supuse si-au lasat amprenta puternic asupra structurii lor moleculare, astfel incat nu ar trebui sa te mire daca dupa cateva luni vei ramane cu coada ciocanului in mana sau daca burghiul bormasinii se va rupe la un perete pe care l-ai putea sparge doar lasandu-te mai tare pe el… Alege sa iti cumperi unelte profesionale noi, pentru ca astfel vei sti exact care este gradul de uzura la care au fost supuse, vei putea avea grija de ele si vei putea sa le mentii starea pentru multi ani de acum incolo.

Priveste-o ca pe o investitie de viitor: decat sa cumperi doua scule in cinci ani, mai bine cumperi una si o poti avea chiar si zece ani.

Urmareste magazinele de profil si ai rabdare pana ce acestea vor afisa oferte. In felul acesta, intr-un an sau doi, vei putea avea o trusa de unelte care ar face invidios pe oricine si pe care vei fi platit un pret derizoriu. Decat sa cumperi o singura unealta profesionista cu o anume suma, poti avea putina rabdare si sa cumperi chiar si trei, de aceiasi bani. Pana la urma, cum a stat pana acum scaunul acela rupt, mai poate sta o luna in plus, nu?

In timpm, vei ajunge mandru de colectia ta de unelte profesioniste ieftine si multe. In general, oamenii care decid sa isi repare singuri lucrurile din casa sau care aleg asta ca si meserie, isi privesc sculele ca pe instrumente indispensabile, ca pe ceva la care nu ar putea renunta prea usor.