De ce bocancii sunt prima opțiune pentru sezonul rece

În fiecare iarnă ne preocupă să avem în garderobă încălțări pentru vreme rea. Atunci când simțim că vremea nu doar s-a răcit, dar dă semne de zăpadă și polei, ne gândim la o încălțăminte rezistentă, confortabilă și călduroasă, care să facă față celor mai aprige condiții. Bocancii sunt o primă opțiune în acest sens. Proiectați în special pentru drumeții, ei sunt preferați de femei pentru că le protejează cel mai bine picioarele de umezeală și le mențin temperatura corpului optimă. Ezitarea alegerii unei perechi de bocanci vine din convingerea falsă că sunt un tip de încălțăminte limitativă și nu merg purtați decât cu blugi. În realitate, bocancii sunt extrem de versatili și pot fi purtați nu doar în drumeții la munte, dar și în ținute cu stil, în plimbări prin oraş, petreceri, ieșiri în club și chiar la birou. Se integrează deci perfect în aproape orice stil, fie casual, office sau elegant. Zappatos îți pune la dispoziție bocanci de calitate superioara, vitali pentru căldura și confortul picioarelor tale în sezonul rece.

Bocancii de iarnă fac față celor mai aprige manifestări – polei, vifor, ninsoare, burniţă și ghețuș. Există câteva aspecte esențiale care conferă rezistență, siguranță, impermeabilitate și confort unei perechi de bocanci, pe care le vom enumera, care fac din aceștia prima opțiune pentru sezonul rece.

Care sunt atuurile bocancilor?

Talpa groasă, care este și elementul de recunoaştere al bocancilor, marcă a rezistenţei lor, este factorul major care determină aderenţa acestora. Ea este confecționată dintr-un amestec special, care o face capabilă să fie rezistentă la abraziune și să aibă o priză bună pe teren alunecos. Talpa are un design specific, cu striații adânci și bine reliefate, care-i asigură o stabilitate remarcabilă pe suprafețe umede sau înghețate și o aderenţă optimă. Curbura tălpii este de asemenea atent fabricată pentru a oferi un confort maxim piciorului în mers, poziționându-se corect în interiorul bocancului, pe talpa curbată. Așadar, bocancii au calitatea de a menține o postură sănătoasă a corpului în mers și de a atenua posibilele șocuri. Siguranța și durabilitatea bocancilor este dată și de modul în care talpa se îmbină cu restul bocancului, cusută sau lipită. Dacă sunt folosite ambele metode, atunci rezistența bocancilor crește.

Înălţimea bocancilor este un criteriu important atunci când alegem o pereche din aceste încălțări, în special dacă destinația lor sunt drumețiile. Pentru trasee dificile, noroi, zăpadă, pante abrupte, se recomandă bocanci înalți, care să mențină piciorul bine, protejându-l de entorse și alte accidentări. Cei de înălțime medie, potriviți pentru excursii și drumeții mai scurte, permit mai multă mobilitate, asigurând totodată și poziția corectă a gleznei. Bocancii de înălțime mică, potriviți pentru plimbări urbane sau montane scurte, sunt lejeri, confortabili și oferă piciorului o mare libertate de mişcare, favorizând un mers plăcut și rapid. Dacă nu ne referim la bocanci ca accesoriu pentru drumeții, ci doar pentru utilizare urbană, atunci înălțimea lor determină mai mult gradul de căldură pe care îl vor asigura gleznei, dar poate reprezenta un plus de siguranță pe trotuarele înghețate, condiții care pot determina accidentări diverse ale picioarelor în mers.

Materialele folosite în partea de sus a bocancilor sunt responsabile de durabilitatea și impermeabilitatea încălțărilor. Pielea naturală este cea mai recomandată,  însă în cazul bocancilor, exista și alte materiale sintetice specifice folosite de către experţii în fabricaţie, care garantează că aceste materiale conferă un plus de siguranță,  rezistenţă, impermeabilitate şi confort. În ceea ce privește impermeabilitatea, aceasta este dată de o membrană care căptuşeşte interiorul bocancilor, un strat care împiedică intrarea apei și totodată permite piciorului să respire.

Așadar, dacă ai nevoie de încălțări solide, cu talpă rezistentă, călduroși, dar și atrăgători, care să îți fie ajutor de nădejde în timp de vreme rea, cea mai bună opțiune este o pereche de bocanci. Îi poți integra cu ușurință în ținute feminine, alături de fuste, rochii, haine office și clasicii blugi.

Chiar dacă vremea ne obligă să punem accentul pe căldură și confort, când vine vorba de încălțăminte nu ne putem teme că riscăm monotonia vestimentară, pentru că bocancii, prin versatilitatea lor, ne oferă șansa să arătăm impecabil indiferent de temperaturile de afară. Numai în oferta de bocanci din magazinul Zappatos găseşti amestecul ideal de eleganță, rezistență și confort.