Efectele acizilor grasi Omega 3

Faptul ca acizii grasi Omega 3 au beneficii deosebite asupra organismului uman nu mai este un secret. Numarul si diversitatea acestora sunt subestimate, insa, de cei mai multi consumatori sau, mai rau, de catre persoanele a caror stare de sanatate ar putea fi mult imbunatatita in urma consumului de Omega 3. Prin urmare, am decis sa creez un articol cat mai complet despre beneficiile acestor acizi grasi.Implant dentar

Poate cel mai important aspect este faptul ca Omega 3 lupta impotriva afectiunilor si inflamatiilor din organism. Pe cat de generala este exprimarea, pe atat de diversificate sunt si efectele acestora: nu numai ca reduc inflamatiile vaselor de sange si a articulatiilor, dar in timp acesti acizi grasi scad frecventa aritmiilor si a anormalitatilor functionarii inimii, reducand cantitatea de trigliceride din sange (cunoscute ca fiind grasimi nesanatoase). Un alt beneficiu foarte important al acizilor grasi este faptul ca reduc depunerile de lipide de pe peretii vaselor de sange si reduc tensiunea arteriala.

Tot acizii Omega 3 scad si riscul atacului cerebral. Datorita efectelor sale anticoagulante si a faptului ca elimina depozitele de grasime din interiorul vaselor de sange, acesti acizi grasi reduc drastic riscul aparitiei crizelor sau atacurilor din cauza arterelor cu depuneri de grasime sau a cheagurilor de sange.

Omega 3 are efecte miraculoase si in cazul afectiunilor sistemului nervos. Astfel, acestia ajuta la atenuarea dezechilibrelor emotionale si accentueaza efectele medicamentelor antidepresive. In plus, zonele in care dieta este bazata pe alimente ce contin Omega 3, precum cele din zona Mediteraneeana,  inregistreaza rate de depresie mult mai scazute.

Tot efecte deosebite sunt inregistrate si in cazurile de dementa, intrucat Omega 3 imbunatateste functionarea sistemului nervos. Unele studii au aratat ca persoanele mai in varsta, care consuma acizi grasi esentiali in mod constant, au un risc mai scazut de a dezvolta Alzheimer. Tot efecte deosebite s-au inregistrat si in cazurile de tulburari bipolare, schizofrenie sau ADHD, dar si in alte tulburari mentale.

Acesti acizi grasi sunt deosebit de eficienti si in cazul tratamentelor cosmetice, atat pentru piele cat si pentru par si unghii. Ei imbunatatesc viteza de crestere a parului si unghiilor si le ofera stralucire si rezistenta, intrucat hranesc firul de par incepand din foliculii de crestere. Pentru piele, acizii grasi esentiali Omega 3 imbunatatesc structura si elasticitatea. Efectele unui tratament cosmetic cu acesti acizi grasi sunt vizibile dupa numai o luna de la inceperea acestuia.

Update: Conform unor studii efectuate de doua reputate universitati din Statele Unite ale Americii, acizii Omega 3 au o insemnatate fundamentala chiar si pentru datura. Astfel, in cadrul clinicilor stomatologice din Bucuresti, se efectueaza tratamente de specialitate care va pot ajuta sa dobanditi adevaratele avantaje ale acestui supliment nutritiv.