Stivuitorul – un ajutor de nadejde

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au fost preocupati de transportarea obiectelor si produselor de dimensiuni mari. Insa in vederea realizarii acestui lucru, ei au avut nevoie de echipamente care sa-i ajute, fara a fi nevoiti sa-si puna in pericol sanatatea fizica (in special spatele si umerii), mai ales ca din ce in ce mai multe persoane s-au plans in ultima vreme de dureri din cauza efortului fizic mult prea solicitant. Astfel, a aparut stivuitorul.

Stivuitorul este o masina pe care omul o foloseste pentru a transporta marfuri de dimensiuni mari. Cel mai concludent exemplu de folosire a unui stivuitor sunt supermarketurile. Cei care lucreaza in acest domeniu folosesc acest echipament pentru a urca paletii de marfuri pe rafturile inalte ale magazinelor pentru ca stivuitorul permite transportul marfurilor atat pe orizontala, cat si pe verticala.

Studiile au demonstrat faptul ca in tara noastra, din ce in ce mai multe persoane sunt interesate pentru cumpararea unei astfel de masini. De exemplu, exista persoane care au o firma de constructii. Iar pentru a putea manevra mai usor materialele, au nevoie de un stivuitor. Insa recomandat ar fi sa alegeti un model usor de manevrat si cat mai compact.

Pe piata exista mai multe tipuri de astfel de masini cum ar fi: motostivuitoarele (care functioneaza pe baza de benzina, motorina sau chiar GPL), electrostivuitoarele (care sunt alimentate la curent), stivuitoarele trase de om (nu au niciun fel de motor) si lista poate continua.

De asemenea, demn de mentionat este si faptul ca, desi la inceput barbatii erau cei in masura sa foloseasca stivuitorul, in zilele noastre, daca este vorba de modele usor de manevrat, chiar si femeile sunt capabile sa foloseasca cu succes acest utilaj.

De ce trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti un stivuitor second-hand?

Mecanismul de ridicare. Fiindca rolul stivuitorului este de a ridica greutati, cumparatorul trebuie sa se asigure ca acest mecanism de ridicare functioneaza corespunzator.

Motorul. Desigur, daca este vorba de un stivuitor care functioneaza pe baza de motor si nu de unul de tipul celor trase/impinse de catre om. Incercati sa porniti motorul acestei masini pentru a va asigura ca totul este in regula.

Politici de returnare. Acestea sunt valabile in cazul in care intentionati sa comandati un stivuitor de pe internet. Cum nu aveti posibilitatea sa-l verificati, este bine sa va asigurati ca politicile de returnare sunt clar specificate, mai ales in cazul stivuitoarelor second-hand sau magazinelor nu tocmai cunoscute.

De tinut minte!

Exista asigurari pentru masinile si echipamentele destinate constructiilor sau altor domenii menite sa va faca viata mai usoara. In aceasta categorie intra si stivuitorul. Daca alegeti sa cumparati un stivuitor nou, cea mai buna solutie este sa-i faceti asigurare de lucru. Este ca si in cazul asigurarii RCA. De fapt, asigurarile RCA sunt obligatorii prin lege, pe cand, in cazul stivuitorului sau altor asemenea masini si echipamente, asigurarile sunt necesare doar atunci cand utilajul este trimis la un punct de lucru al unei terte companii. Scopul acelei asigurari este de a despagubi societatea in curtea careia lucreaza in cazul in care produce daune. Iar noi va sfatuim sa fiti cat mai prudenti!