Tot ce trebuie sa stii despre rochii elegante

Lumea modei este asaltata de tot felul de denumiri si pentru o persoana care nu lucreaza in domeniu si care nu este nici foarte pasionata, ar putea sa fie destul de greu sa se descurce. Pana la urma insa, nici nu este atat de mare nevoie sa deosebesti intre numele tuturor tipurilor de articole de imbracaminte, dar cel putin cele mai simple distinctii tot ar trebui sa fie facute.

Sa spunem ca te afli pe internet in cautarea unei rochii de seara elegante si ajungi pe un site care ofera atat variante de rochii lungi, elegante, cat si unele de cocktail, care sunt, la prima vedere, la fel de elegante. In Romania o astfel de distinctie nu prea exista, dar daca vorbim despre un magazin strain sau despre unul care incearca sa pastreze denumirile originale, atunci a-i putea fi pusa in fata unei alegeri destul de dificile. In mod cert insa, ambele tipuri de rochii sunt unele mai elegante, de seara, insa care dintre ele este mai formala, asta ramane sa vedem.

Rochiile de cocktail sunt o categorie aparte, perfecte doar in anumite situatii

Este adevarat ca la noi nu exista petreceri de cocktail, acest nume fiind unul de provenienta britanica. Rochiile, in schimb, exista. Esentialul este ca ele sunt mai putin formale decat cele lungi, pot fi mai sexy si mai tineresti, mai lejere si tocmai de aceea ar trebuie sa fie purtate la petreceri semiformale. Pe de alta parte, acele rochii de seara elegante lungi sunt pentru petreceri extrem de formale, gale, strangeri de fonduri, poate chiar nunti, in functie de locul in care acestea se desfasoara.

Principala diferenta este ca rochiile de cocktail sunt mai scurte. Atentie insa, acestea nu inseamna ca ar trebuie sa fie mai scurte cu mai mult de o palma fata de nivelul genunchiului. Asta pentru ca orice are mai putin de atat nu prea are cum sa fie considerata o rochie eleganta. Astfel, lungimea unor rochii elegante poate sa varieze intre o palma deasupra si una dedesuptul genunchiului. Pe de alta parte, rochiile formale sunt, de cele mai multe ori, pana la pamant (si rareori un pic mai scurte, pana la jumatatea gleznei).

Si din punctul de vedere al cromaticii exista diferente. Rochitele de cocktail pot fi extrem de colorate, tocmai pentru ca evenimentele la care vor fi purtate nu sunt atat de formale. Asa ca alegerea de articole roz, galben, verde deschis sau combinatii dintre acestea nu ar trebuie sa mire pe nimeni. Si totusi, cele mai elegante si sexy alegeri raman tot negru si rosu, desi acum ai mai multe posibilitati la dispozitie.

In final, potrivita ar fi o mica adaugire si despre ocaziile cu care pot fi purtate rochiile de cocktail. Acestea sunt perfete pentru banchete, baluri, petreceri aniversare sau nunti obisnuite. Pe de alta parte, daca mergeti la o gala formala, la o nunta la catedrala sau care se desfasoara intr-un loc deosebit sau chiar la o premiera de teatru sau opera, o rochie lunga este obligatorie pentru orice doamna sau domnisoara care se respecta.