Un munte de țigări de contrabandă, capturat de polițiști

O captură impresionantă de țigări de contrabandă a fost realizată de polițiștii din Caraș Severin. Sute de mii de țigarete, pregătite să umple piața neagră din vestul țării, au fost depistate și confiscate.

Poliţiștii din Caraș-Severin au dat o lovitură puternică contrabandei cu țigări. Joi seara, polițiștii au surprins în flagrant doi bărbați, unul de 46 de ani, altul de 32 de ani, ambii cu domiciliul în Reșița, care preluau dintr-un garaj situat pe strada Țerovei din municipiu și încărcau într-un autovehicul cantitatea totală de 247.000 țigarete, diferite mărci, nemarcate fiscal de autoritățile române.

”Întreaga cantitate de țigarete a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor iar autovehiculul folosit a fost indisponibilizat.  Valoarea țigaretelor confiscate este de peste 150.000 lei. Prejudiciul creat bugetului general consolidat al statutului prin sustragerea de la neplata accizei vamale și TVA se ridică la peste 20.000 lei. Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore fiind depuși la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al inspectoratului nostru, sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal”, transmite Cecilia Dăneț, ofițerul de presă al Poliției Caraș Severin.